Kolej 15 UPM Perkenal Sukan Besbol Di UPM | KOLEJ LIMA BELAS
» NEWS » Kolej 15 UPM perkenal sukan besbol di UPM

Kolej 15 UPM perkenal sukan besbol di UPM

Kolej Lima Belas, Universiti Putra Malaysia (UPM) memperkenalkan sukan besbol bagi mengalakkan pelajar UPM untuk menceburi sukan baharu serta mempromosikan sukan ini kepada masyarakat di Malaysia.
Inspirasi ini bermula hasil daripada sukan softball yang menjadi aktiviti sukan utama di Kolej Lima Belas. Kami turut menjalinkan kerjasama bersama Persatuan Besbol Wilayah Persekutuan Putrajaya (PBA) bagi pelajar mendapatkan latihan sukan besbol dengan cara profesional.
Sukan besbol ini berpotensi dijadikan sukan utama di Malaysia pada masa depan seperti di negara Amerika Syarikat, Jepun dan Taiwan.
Ini bukan sahaja memerlukan kekuatan fizikal, malah kesediaan pemikiran juga diaplikasikan untuk mempertingkat strategi dan menggilap pelajar untuk menerapkan elemen soft skill.

Updated:: [sanusimz]

MEDIA SHARING